Polaganje testova za vožnju „B“ kategorije u auto školi Grocka

Polaganje testova

Završili ste teorijsku obuku i odslušali  svih 40 časova nastave, naučili pravila u saobraćaju  i sada je došao na red najbitniji segment obuke, polaganje testova za vožnju “B” kategorije u auto školi AMD “Grocka”. Uspešno odrađeno polaganje testova vam omogućava nastavak obuke i prelazak na časove vožnje.

Testovi za vožnju se polažu u učionici auto škole na računarima, odmah po završetku polaganja koje traje 45 minuta, kandidat na ekranu računara vidi rezultat polaganja.

Ukupan zbir poena koji se nalazi na testovima za polaganje vožnje je 100 poena, a da bi kandidat uspešno završio polaganje i položio testove mora sakupiti najmanje 85 poena.

Šta treba da znate o polaganju testova.

  • Svaki test za polaganje vožnje „B“ kategorije se sastoji od 42 pitanja. Test rešavate tako što klikom na kvadrat pored ponuđenih opcija obeležavate svoj odgovor.
  • U nekim pitanjima potrebno je označiti više tačnih odgovora, a to piše ispod takvih pitanja.
  • Na nekim pitanjaima se traži  više tačnih odgovora i priznaju se samo kompletno rešena pitanja (ne računa se pola ili trećina).
  • Zato je bitno da na ispitu pažljivo slušate uputstva koja Vam daje ispitivač i da budete skoncentrisani i polako rešavate test.0

Kako su sastavljeni testovi za polaganje vožnje

Test za dobijanje vozačke dozvole sastavlja se odabirom 42 od postojećih 2.314 pitanja koliko se nalazi na online testovima i raspoređuje se u nekoliko oblasti koje ste učili na časovima teorijske nastave (teorija, znakovi, raskrsnice).

Važan podsetnik oko učenje testova za polaganje "B" kategorije

Važno je da shvatite dok ne bude kasno da sve testove nećete uspeti da pređete i naučite za nekoliko dana pred polaganje teorijskog ispita. Zato vam savetujemo da sa učenjem testova krenete odmah kada počne teorijska nastava.

Online testovi za polaganje vožnje

U saradnji sa MUP-om Srbije naša auto škola vam je obezbedila najnovije testove za “B” kategoriju  sa orginalnim ispitnim pitanjima od kojih se formiraju testovi za polaganje teorijskog ispita. Testovi su optimizovani i mogu se rešavati preko telefona ili računara a Vama će značajno pomoći u pripremi  polaganja testova za vožnju.

Prilikom upisa u auto školu AMD Grocka dobićete svoj ID broj i lozinku kako bi mogli vežbati orginalne MUP-ove testove.

Back to Top