Auto škola Grocka – Koliko traje obuka za polaganje vozačkog ispita?

Ako odaberete dobro organizovanu auto školu, obuku i polaganje vozačkog ispita možete završiti za dva do tri meseca.

Obuka vozača

U auto školi AMD “Grocka” vrši se obuka kandidata za vozača “B” kategorije. „B “Kategorija je dozvola za upravljanje putničkim vozilom čija masa nije veća od 3.5 t i nema više od 8 mesta za sedenje ne računajući sedište za vozača.

Da bi kandidat mogao da se upiše u auto školu mora da napuni 16 godina starosti, dok je za polaganje praktičnog dela ispita neophodno da kandidat ima 17 godina.

Ukoliko je kandidat maloletano lice, potrebno je da dođe jedan od roditelja ili staratelja radi potpisivanja zakonskog ugovora.

Teorijska obuka

Novi propisi doneli su i neka nova pravila, pa je teorijski deo obuke postao obavezan. Teorijska nastava sastoji se od 40 časova obuke ( 30 časova nastave i 10 časova vežbi).

Nastava se održava u učionici auto škole, čas traje 45 minuta i može se pohađati u prepodnevnim i popodnevnim terminima. Kandidat u toku dana može imati najviše tri časa, sa pauzama od po 10 minuta izmedju njih.

Prisustvo časovima je obavezno.  Celokupna nastava traje otprilike oko 20 dana.

Obavezno je da kandidat uvek sa sobom na nastavu nosi ličnu kartu.

teorijska obuka u auto školi

O teorijskoja nastavi opširnije se možete informisati  –  OVDE

Testovi

Najbitniji segment obuke vozača za „B“ kategoriju je polaganje testova za vožnju jer se nalaze na prekretnici vaše obuke. Uspešno završeno polaganje testova je potvrda da ste dobro odradili teorijsku nastavu i da ste naučili pravila u saobraćaju, a to vam omogućava nastavak obuke i prelazak na praktičnu obuku.

U saradnji sa MUP-om Srbije obezbedili smo najnovije testove za “B” kategoriju koje možete rešavati na našem sajtu.

Testovi su sa orginalnim ispitnim pitanjima od kojih se formiraju testovi za polaganje teorijskog ispita.

Testovi su optimizovani i mogu se rešavati preko telefona, tableta ili računara.

Svi kandidati prilikom upisa u auto školu dobijaju svoj ID broj i lozinku kako bi mogli vežbati orginalne MUP-ove testove.

testovi za polaganje vožnje

Kako vežbati i polagati testove pročitajte  –  OVDE

Praktična obuka

Ako smo došli do početka praktične obuke znači da smo uspešno završili teorijsku obuku, položili testove za vozački i izvadili lekarsko uverenje.

Praktična obuka može da krene  i sastoji se  iz 40 časova vožnje, počinje uvežbavanjem radnji na poligonu, pa na ulicama sa slabim intezitetom, onda na ulicama sa srednjim intezitetom, zatim na ulicama sa visokim intezitetom saobraćaja.

Časove praktične obuke dogovarate sa svojim instruktorom vožnje u vremenu koje Vama odgovara. Jedan čas traje 45 minuta a dnevo možete voziti najviše dva časa.

Otprilike za 35 do 45 dana možete izvozati svih četrdeset časova vožnje i završiti praktičnu obuku.

Kako uspešno završiti praktičnu obuku saznajte više  –  OVDE

Prva pomoć

Da bi ste mogli da izađete na polaganje vozačkog ispita, potrebno je da prvo završite i položite kurs prve pomoći. Obuka i ispit prve pomoći za vozače se vrši u istom danu.

Može se obaviti u svim zdravstvenim institucijama koje poseduju dozvolu za održavanje pomenutog kursa i polaganje ispita.

Nakon obuke i položenog testa izdaje se sertifikat o položenoj prvoj pomoći koji će Vam biti potreban i u MUP-u prilikom podnošenja zahteva za izdavanje vozačke dozvole.

Obuka i ispit se sastoji od nekoliko koraka i to:

  • Upoznavanje sa osnovama prve pomoći
  • Šta kada se desi saobraćajna nezgoda?
  • Šta sadrži kutija za prvu pomoć?
  • Kako da utvrdite stanje povređenog?
  • Šta kada je osoba bez svesti ili krvari?
  • Povrede koje se često dešavaju
  • Hitne intervencije
  • Testovi (ispit)

Koliko traje obuka za polaganje vozačkog ispita u auto školi AMD "Grocka"?

Proveli smo vas kroz ceo proces obuke u auto školi AMD “Grocka” od upisa pa sve do dobijanja vozačke dozvole.

Ceo proces je jednostavan samo treba pratiti korake, slušati šta predavači pričaju na teorijskoj nastavi, biti skoncentrisan na polaganju testova, slušati instruktora vožnje i pratiti njegova uputstva na praktičnoj obuci, a na polaganju vožnje biti smiren i siguran u sebe.

Ako sve budete odradili kako treba kompletnu obuku za vozača „B“ kategorije možete završiti za dva do tri meseca i postati ponosni vlasnik probne vozačke dozvole.

Back to Top